__________________________________________________________________________

Μπήκε το ”τέρας” στα σπίτια μας, μπήκε για τα καλά. Δεν το συνηθίσαμε όμως, για αυτό και αποφασίσαμε ότι το τέρας ήταν τόσο επικίνδυνο που έπρεπε να φύγει. Με το καλό ή με το άγριο. Ένα ηχηρό 9,5% έστειλε το τέρας στη σπηλιά του. ”Εκλογές τώρα!”, βροντοφώναξε ο κυρίαρχος λαός. Τεράστια πολιτική νύχτα, εκείνη της 26ης Μαϊου. Ο πιθανός ”πολιτικός θάνατος” μίας παράταξης καθόλα αρχηγο-κεντρικής: δεν έχει τίποτε άλλο να πουλήσει προς τα έξω εκτός από τον ηγέτη της ως φιγούρα…

Ο λαός ”δε μάσησε”. Έδωσε στον κύριο Ηγέτη τα… αχρησιμοποίητα νταούλια του και του έδειξε το δρόμο της αντιπολίτευσης. Ο λαός κουράστηκε από τον άκρατο λαϊκισμό και αυτό το απέδειξε η κάλπη. Μία ολόκληρη Ελλάδα βαμμένη στα μπλε! Ανοίγει ο δρόμος για την αναμορφωμένη σε στελέχη και ιδέες Νέα Δημοκρατία και η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να δεχθεί το αρχηγο-κεντρικό κόμμα, πράγματι αρχηγο-κεντρικό: ας αναρωτηθούμε ποιος θα μπορούσε να αναλάβει την αρχηγία μετά τον κύριο Α.; Κανείς… η άκρως τραυματισμένη επικοινωνιακά κυρία Περιφερειάρχης; Ή η αριστερο-μποέμικη γερουσία του κόμματος; Μήπως κάποια μέτρια στελέχη από την επαρχία που δεν κατάλαβαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν πόσο λάθος ήταν ο χειρισμός του Σκοπιανού Ζητήματος; Κόμμα αρχηγο-κεντρικό = κόμμα με ημερομηνία λήξης.

Ο φθηνός εθνικο-λαϊκισμός πέθανε -ή τουλάχιστον για τώρα παραγκωνίστηκε ξεκάθαρα- από τον ελληνικό λαό. Οι προδομένοι Έλληνες από την τερατογόνα Συμφωνία των Πρεσπών, τα 100 θύματα στο Μάτι, οι 25 περίπου πνιγμένοι στις Μάνδρες, η πουλημένη Ελλάδα, οι ασφυκτικοί φόροι, οι ελληνόπαιδες μετανάστες, η ανυπαρξία θέσεων εργασίας, η πλήρης αναξιοκρατία και η υποδούλωση της ιδιώτευσης- και πολλά άλλα- οδήγησαν την αριστερόστροφη δεξιά στην παρακμή της. Ο λαός κύριε Α., περίμενε τα νταούλια που δεν βάρεσες ποτέ και τα σκισμένα μνημόνια που ποτέ δεν έσκισες… και ξέρεις, ο Έλληνας την κοροϊδία και την αλαζονεία δεν τις συγχωρεί… γιατί είμαστε ένας λαός περήφανος, με βλέμμα καθάριο.

Και κάπως έτσι, γίναμε όλοι μάρτυρες του περιβόητου 9,5% και του πανηγυρικού ξεκάθαρου προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ήταν μία βαθιά ανάσα και μία ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Μαζί και η τεράστια νίκη στις περιφέρειες! 12 στα 13, μην το ξεχνάμε. Προς τιμήν της κεντροδεξιάς παράταξης, δέχθηκε το αποτέλεσμα- που αποτέλεσε τεράστια νίκη της, ομολογουμένως- με τεράστια ταπεινότητα και σύνεση, χωρίς ένθερμους πανηγυρισμούς και βαρύγδουπα λόγια. Η κεντροδεξιά παράταξη δεν τα έκανα καλά και άγια όλα τόσα και τόσα χρόνια, έκανε λάθη, πολλά, τα πλήρωσε και μάτωσε. Και σήμερα ακόμη κάνει λάθη, μα τα μελετάει προσεκτικά και αλλάζει, αλλάζει και πάει ψηλότερα. Έκανε όμως διαχρονικά και πολλά σωστά, ήταν πάντα εκείνη που έβαζε την Πατρίδα σε τροχιά Ανόδου. Είναι η λύση του αύριο, στα προβλήματα του χθες.

Προφανώς υπάρχουν κι άλλες υγιείς δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις, κεντρογενής και με προοδευτικό πρόσημο, η πλατιές μάζες του απλού κόσμου έχουν την απόλυτη δύναμη να αναδείξουν κόμματα και πρόσωπα. Και θα το κάνουν επιβάλλοντας με τον τρόπο τον σωστό τις αυριανές κομματικές και κυβερνητικές συμμαχίες. Τα κόμματα οφείλουν να αφουγκραστούν πολύ προσεκτικά την αγωνιά της κοινωνίας των πολιτών, όσοι δεν το έκαναν σβήστηκαν… μονοκοντυλιά από τον πολίτικο χάρτη. Οι κοινωνίες πάντα έχουν τον τελευταίο λόγο και επιβάλουν τα θέλω και τα πρέπει τους.

Μα η Ανατολή, αυτή την φορά, χαράζει από τα Κεντροδεξιά! Η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη λοιπόν, έσκυψε το κεφάλι και τρέχει πυρετωδώς για τις εθνικές εκλογές με ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, με ένα αξιόλογο ”στόλο” ανθρώπων, νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία, με ηχηρές σπουδές και λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία άνθρωποι που έχουν εργασθεί και γνωρίζουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά, τι σημαίνει ιδιωτικός τομέας, τι σημαίνει σύγχρονος κρατικός μηχανισμός.

Και μιας και αναφέραμε τα πρόσωπα που στελεχώνουν αυτή την παράταξη δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκε η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με φρέσκιες απόψεις και επιδιώκουν να ενταχθούν σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Είναι αδιαμφισβήτητο πως καθημερινά δίνουν νέο αγώνα, βάζουν την δική τους πινελιά σε ένα έργο που απαιτεί κόπο, χρόνο και υπομονή αλλά ταυτόχρονα δεν παύουν να είναι οραματιστές, φερέλπιδες και εργατικοί. Η φιλελεύθερη παράταξη επενδύει στην νέα γενιά, καθώς η πατρίδα στηρίζεται σε αυτή. Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με σκοπό τη μείωση της ανεργίας των νέων και την ανάπτυξη, επιστροφή του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από το εξωτερικό, αξιοπρεπείς μισθοί και αξιοκρατική αξιολόγηση των νέων είναι βασικές πτυχές του προγράμματος της φιλελεύθερης παράταξης της οποίας πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία εφαρμογής

Άνθρωποι που δεν κυνηγάνε τη βουλευτική καρέκλα για να βολευτούν. Αυτοί αξίζουν την ψήφο μας! Με την ψήφο μας λοιπόν θα αποδείξουμε ότι δεν υιοθετήσαμε παθογόνα στοιχεία, δεν υποταχθήκαμε στην αντιλαϊκή πολιτική και στη φαυλότητα δεν αποδεχθήκαμε τη λοιδορία. Το καλό είναι ότι δεν συνηθίσαμε το ”τέρας” λοιπόν, δεν του μοιάζουμε και το βγάλαμε από το σπιτικό μας! Αυτό είναι η πολιτική αλλαγή, ή αν θέλετε ένα κομμάτι αυτής. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ! Έχουμε δρόμο ακόμη. Προχωράμε με αισιοδοξία…

Συν-υπογράφουν οι***:

Γεωργίου Κ. Άρτεμις, Δικηγόρος, Γλωσσολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Ρενάτα (Μαρία – Ειρήνη) Πολύζου, Απόφοιτη Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, Φοιτήτρια Ε.Κ.Π.Α. στο Πολιτικό Τμήμα

Γιαννέλου Χριστίνα, Τελειόφοιτη Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Αρθρογράφος

Κυριακίδου Φαίη, Αντιπρόεδρος Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Νέας Σμύρνης, Φιλόλογος, Μουσικός

Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη, Απόφοιτη Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Κάτοχος Μεταπτυχιακών πάνω στο Διεθνές και Δημόσιο Δίκαιο, Υποψήφια Διδάκτωρ Δημ. Δικαίου Ε.Κ.Π.Α.

Νταγκίνη Κωνσταντίνα, Φοιτήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Στέλεχος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης Θεσσαλονίκης

Νούση Δάφνη, Τελειόφοιτη Πολιτικών Επιστήμων και Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΠΕΛ., Πολιτική

Παναγουλια Λίλη, Μοριακή Βιολόγος, Γενετίστρια

Σινάνη Κατερίνα, Τεταρτοετής Φοιτήτρια Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Γρηγοριάδου Όλγα, Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης E.K.Π.Α., Επιχειρησιακή Eρευνητής-Αναλυτής Δεδομένων

Ουλίτσιο Μιχάλης, Ιδιωτ. Υπάλληλος, Κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού πάνω στον Τουρισμό

Σαλαμπουκιδης Χρήστος, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων Αθλητικού Συλλόγου, Ταμίας Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κοζάνης

Γιαννούλης (Γρηγόριος) Άκης, Φοιτητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλονίκης

Τρινανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

και ο

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *