Όλοι μας προσπαθούμε να αυξήσουμε τη παραγωγικότητάς μας, ιδιαίτερα όταν συνηδητοποιούμε πόσο πολύ χρόνο από τη μικρή ζωή μας σπαταλάμε στο απόλυτο τίποτα. Εντάξει, όχι όλοι είναι η αλήθεια, αλλά δε θα σταθούμε εκεί σε αυτό το άρθρο. Πριν από τα tips, αυτό που πρέπει να χτίσει κάποιος είναι ένα υγιές mindset. Το mindset αυτό θα του επιτρέπει να δει τη μεγάλη εικόνα και να μη στρέφει το βλέμμα του και τις σκέψεις του στην εικόνα του ευατού του μετά την επίτευξη των στόχων του, αλλά να το στρέφει στη διαδικασία την οποία πρέπει απαραίτητα να απολαμβάνει. Όταν αυτό συμβεί τότε μία χαρούμενη ζωή είναι σχεδόν εγγυημένη.

 

Ακόμα και με το “σωστό” mindset όμως, υπάρχουν αρκετές δύσκολες στιγμές στην ημέρα που μας κρατάνε μακριά από τη πρόοδο. Ιδού μερικά hacks, για το πως θα σπρώξεις το μυαλό σου προς στη κατεύθυνση που εσύ θες και όχι προς τα εκεί που σε πηγαίνει αυτό.

1. Βάλε έναν ημερήσιο στόχο και κόλα τον στον τοίχο όταν τον πετύχεις. Πολλοί μιλάνε για τη σημασία του να γράφουμε τους στόχους μας. Εξίσου σημαντικό είναι να γράφουμε και το τι έχουμε πετύχει. Τα κίτρινα sticky notes με τη κόλα στην αριστερή μεριά είναι η καλύτερη επιλογή. Όταν πετύχετε για συνεχόμενη μέρα τον στόχο που θέσατε τότε κολλήστε το πάνω στο προηγούμενο έτσι ώστε να φαίνεται μία σειρά. Όταν για μια μέρα δε πετύχετε το στόχο, κολλήστε τον επόμενο στον τοίχο, αφήνοντας το προηγούμενο να “πετάει” τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο βάναυσα το OCD σας.

 

 

2. Μέτρησε το karma σου. Στις περισσότερες todo list εφαρμογές (όπως το todoist) υπάρχει το λεγόμενο karma, το οποίο στην ουσία είναι ένας δείκτης ο οποίος δείχνει πόσο καλά πηγαίνετε με τα tasks σας. Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπ’όψιν πολλά πράγματα, όπως πόσες καταχωρήσεις της todo lists σας μεταφέρατε την επόμενη μέρα, πόσες νέες δημιουργήσατε κτλ.

3. Ξυπνητήρι κάτω από τη καρέκλα.  Το ξύπνημα είναι συνήθως κάτι πολύ εκνευριστικό. Ας το κάνουμε εκνευριστικότερο! Βάλτε το ξυπνητήρι κάτω από μία καρέκλα σχετικά μακριά από το κρεβάτι. Έτσι όπως είστε στο πάτωμα για να το κλείσετε κάντε και 10 push ups και η μέρα θα ξεκινήσει με ακόμα περισσότερη ενέργεια!

[ABTM id=560]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *