__________________________________________________________________________

Είναι 25% πιο πιθανό να σκοτωθείς από αστυνομικό στην Αμερική αν είσαι λευκός και οι μαύροι άντρες (6% του πληθυσμού) ευθύνονται για το 44% των δολοφονιών.

Σίγουρα υπάρχουν ρατσιστές στις κοινωνίες προς όλες τις πλευρές, αλλά αυτή η μανία με το Black Lives Matter μόνο καλό δεν κάνει.

Οι δυτικοί σήμερα, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους μαύρους. Δεν έχουμε κανένα κόλλημα στο να θαυμάσουμε μαύρους και να ταυτιστούμε με αυτούς. Υπάρχουν μαύροι star του σινεμά, μαύροι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1, μαύροι ήρωες του NBA, μαύροι πλούσιοι επιχειρηματίες και υπήρξε και μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ένας μέσος δυτικός πλέον δεν σκέφτεται καν κάπως διαφορετικά λόγω του χρώματος του άλλου. Οι μαύροι από την άλλη, δεν αισθάνονται να μένουν πίσω λόγω του χρώματός τους. Όπως αναφέρει και ο Morgan Freeman, όσοι το κάνουν, μάλλον απλώς ψάχνουν μία εύκολη δικαιολογία.

https://www.facebook.com/watch/?v=255453832427346

Έρχεται το Black Lives Matter λοιπόν και με αφορμή μία σοκαριστική – αν κάποιος αγνοήσει το context-είδηση και αυτό που πετυχαίνει είναι μία μαζική τρέλα.

Οι φυσιολογικοί, μη ρατσιστές άνθρωποι αρχίζουν και βλέπουν τους μαύρους με λύπηση· ως κάποιους που χρειάζονται προστασία. Ξαφνικά παρατηρούν το χρώμα του άλλου και κάνουν έναν εσωτερικό διάλογο βουτηγμένο σε τύψεις και ενοχές, χωρίς προφανή λόγο, όπως όταν περνάει ένα περιπολικό από δίπλα σου στον δρόμο.

Οι ρατσιστές, γίνονται ακόμα πιο ακραίοι μιας και βλέπουν έναν ανάποδο ρατσισμό. Αν κάποιος προσλαμβάνει μαύρους και μειονότητες γενικά, είναι πλέον cool, political correct και αρεστός. Ο αντίστροφος ρατσισμός που γεννιέται όχι μόνο δεν προάγει τη λογική στο ταραγμένο μυαλό των ρατσιστών αλλά αντίθετα, την ενισχύει.

Οι μαύροι τέλος, νιώθουν αδύναμοι και πως δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, ακόμα και αν μέχρι τώρα δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό εμπόδιο λόγω του χρώματός τους. Η αίσθηση της έλλειψης ελέγχου είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια της κατάθλιψης.

Συγχαρητήρια λοιπόν, όλοι πλέον είναι χειρότερα απ’ ότι ήταν πριν.

Τουλάχιστον η Mercedes που έγινε φέτος μαύρη προς τιμήν του Black Lives Matter είναι πιο όμορφη έτσι. 

Ευχόμαστε καλούς αγώνες στον καταπιεσμένο 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, με net worth 285 εκατομμύρια δολάρια, οδηγό της. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *