Υπάρχει ένα κόμμα λέγεται“Δημιουργία”

by O Αχώνευτος Φιλελές | May 25, 2019

__________________________________________________________________________

Η εξέλιξη σφυρηλάτησε την ολότητα της ζωής στον πλανήτη χρησιμοποιώντας μόνο ένα εργαλείο: Τα λάθη. Ένα λάθος οδηγεί στη πρόοδο μιας και πλέον ξέρουμε τι πρέπει να αποφύγουμε. Αποκτούμε γνώση και γινόμαστε περισσότερο ευφυείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω βέβαια είναι η ύπαρξη της ικανότητας να μαθαίνουμε από αυτά.

Στην Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μάθουμε. Στεκόμαστε διαρκώς στο κέντρο μιας σπηλιάς και διαμαρτυρόμαστε που δε μπορούμε να δούμε. Έχουμε χάσει την αίσθηση της προσωπικής ευθύνης μιας και περιμένουμε διαρκώς κάποιον άλλον να κάνει τη δουλειά για εμάς. Υποστηρίζουμε αυτόν που φωνάζει με στόμφο ότι θα κλέψει περισσότερα λεφτά από το κοινωνικό σύνολο για να μπορεί να δώσει ένα μέρος από αυτά πίσω σε κάποιους ή να τους προσλάβει ως αργόμισθους. Ξεχάσαμε ότι η ευτυχία έρχεται μέσα από τη προσωπική προσπάθεια και τη συνεχή βελτίωση και γίναμε αξιολύπητοι ζητιάνοι που παρακαλάμε για ένα μέρισμα. Μετατρέψαμε την απάθεια προς την ομορφιά της πραγματικής εξερεύνησης της ζωής και τη ζητιανιά σε ιδεολογία. Πιστέψαμε ότι η κοινωνία μας χρωστάει και ότι κάποιος άλλος είναι υποχρεωμένος να μας συντηρεί. Και όταν όλο αυτό το κατασκεύασμα αποδείχτηκε σκάρτο ζητήσαμε ακόμα περισσότερο από αυτό. Δεν έχουμε καμία διάθεση να μάθουμε.

Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έχει όνομα. Λέγεται κρατισμός και αυτό στη πραγματικότητα όλοι οι πολιτικοί το ήξεραν από τη πρώτη στιγμή. Όταν όμως έχει εθίσει τον λαό στο μεγάλο κράτος και στο βόλεμα τότε είναι δύσκολο να έρθεις από τη μία μέρα στην άλλη και να καταργήσεις τα πάντα. Όποιος προσπάθησε να το κάνει (έστω και στο ελάχιστο) γνώρισε την οργή του λαού και τη συντριβή στις εκλογές. Έκτοτε, κανένα μεγάλο ή μεσαίο κόμμα δε προσπάθησε να πολεμήσει τον κρατισμό. Ακόμα και όταν η Νέα Δημοκρατία χάρη στη νέα της ηγεσία της προσπάθησε να πει κάποια πράγματα προς τη σωστή πλευρά, λίγο αργότερα τα πήρε πίσω αρχίζοντας και αυτή να τάζει παροχές στους ιθαγενείς. [1]

Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση, όπου πολλοί νέοι άνθρωποι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο και παρεμβατισμό, όπου η αντιπολίτευση ετεροπροσδιορίζεται και αντί να στρέφεται ιδεολογικά απέναντι στο πρόβλημα απλά παρουσιάζεται σαν μία καλύτερη και πιο καλοντυμένη εκδοχή του, κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν μία όαση λογικής. Στις φετινές εκλογές κάπου στα πιο μικρά κόμματα τα δείτε ένα κόμμα το οποίο απευθύνεται σε αυτούς που καταλαβαίνουν και σε αυτούς που όντως θέλουν να γίνουμε μία κανονική χώρα κάποια στιγμή.

Το κόμμα αυτό λέγεται “Δημιουργία, Ξανά”.  Όπως κανείς θα περίμενε τα ποσοστά ενός κόμματος που προτείνει την αλλαγή εν των έσω όλων αυτών των παθογενειών που μας οδηγούν διαρκώς σε ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων με τη ταυτόχρονη υιοθέτηση της πληροφορικής, τη κατάργηση του χαρτιού από το δημόσιο, τις ηλεντροκινές εκλογές,  το γραμμικό φόρο με τα έξοδα αναγνωρισμένα και την απελευθέρωση του πολίτη από τον έλεγχο του κράτους σε κάθε του βήμα, είναι ακόμα μικρά αν και σιγά σιγά αρχίζουν να ανεβαίνουν. Ο λόγος είναι ότι οι σοβαροί άνθρωποι, τα μεγάλα μυαλά, αποφεύγουν την ενασχόλησή τους με τη πολιτική, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Αντ’ αυτού ασχολούνται με την επιστήμη, τη τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα συνήθως μάλιστα εκτός Ελλάδας. Οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι ο λαός αυτός δε θα αλλάξει ποτέ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Συμφωνώ εν μέρη.

Όταν όμως παρατήρησα ότι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων η οποία σε αντίθεση με κάθε λογική το προσπαθεί, τότε εντυπωσιάστηκα. Έψαξα να βρω τον λόγο που αυτοί οι άνθρωποι σπαταλούν χρόνο και χρήμα για να μάθουν στους ιθαγενείς ότι η ζωή πρέπει να είναι ένας περήφανος αγώνας και όχι μία συνεχής κραυγή για ελεημοσύνη. Ο Θάνος Τζήμερος έδωσε την απάντηση: “Το κάνω για τον γιό μου. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ιδιοτελής”. Γενικά θέλει πολύ κουράγιο να μιλάει κανείς σε έναν λαό τόσο πολιτικά αστοιχείωτο για φιλελευθερισμό και ιδεολογίες κόντρα σε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν. Προσπαθούν να μεταδώσουν το μήνυμα μία ελεύθερης χώρα όπου οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουν. Φέρνουν στη πολιτική επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν κερδίσει τη ζωή. Μιλάνε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τεχνικά θέματα και για θέματα που κανένας δεν αγγίζει. Η συνταγή της αποτυχίας θα έλεγε κάποιος, όταν απευθύνεσαι σε έναν λαό που δε μπορεί καν να καταλάβει τι είναι αυτά που λες. Ή η συνταγή την επιτυχίας εάν θες όντως να αλλάξεις κάτι ουσιαστικό.

Δείτε την (ίσως καλύτερη) κεντρική ομιλία του κόμματος εδώ: https://youtu.be/8t3tzMXrP0U?t=823

Ακούστε τις απόψεις και κάντε τη σύγκριση με τα θέματα τα οποία φέρνουν σήμερα στον δημόσιο λόγο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Είναι ευκαιρία να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και οι σοβαροί άνθρωποι αυτού του τόπου για μία φορά.

[1] https://aformes.com/dimokratia/