Το Κύκνειο άσμα | 10 τρόποι για να ξεφύγεις από τη μιζέρια της αριστεράς [ το πιο σημαντικό μας άρθρο! ]

by O Αχώνευτος Φιλελές | December 12, 2018

Ένα χρόνο πριν δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα έχοντας σκοπό να φτιάξουμε τελικά κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό blog. Ο σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μία μεγάλη πλατφόρμα η οποία θα περιλαμβάνει την έντονη αλληλεπίδραση με κοινό, την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργια κινήτρων αλλά και τη παραγωγή μυστηρίων και ανατροπών. Μία βόλτα από το instagram account μας (@aformescom) θα σας δώσει μία καλύτερη εικόνα γι αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε.

 

Ένα χρόνο αργότερα ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα. Βλέπετε, όπως λέω συνέχεια, το aformes.com δεν είναι ένα απλό blog, είναι ένα βιβλίο σκέψεων, ένα βιβλίο που χαράζει μία πορεία και παράγει μία κοσμοθεωρία η οποία διαρκώς αναθεωρείται να εξελίσσεται. Όταν κάποιος αποφασίσει να διαβάσει το aformes.com θα πρέπει να το διαβάσει από την αρχή. Γιατί για να πας στο δεύτερο κεφάλαιο πρέπει να έχει πρώτα διαβάσει το πρώτο.

 

Οι ασπρόμαυρες εικόνες χαρακτήριζαν τα πολιτικά μας άρθρα

 

 

Το θέμα που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος ήταν η αποδόμηση της ιδεολογίας του φθόνου, της προσωπικής παρακμής και της αποτυχίας. Προσπαθήσαμε να αποδομήσουμε την αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις είτε αυτή έρχεται στις ζωές μας μέσω της πολιτικής σκηνής είτε μέσω κάποιων επιστημών, τεχνών ή ανθρώπινων ευαισθησιών. Ο λόγος για τον οποίο ο πρώτος μας χρόνος είχε ως βασικό σκοπό τη ρήξη με την αριστερά είναι απλός: Για να μπορέσει κάποιος να προοδεύσει και να μπορέσει να πράξει προς την ουσιαστική βελτίωση του εαυτού του πρέπει πρώτα να απαλλαχθεί από το φθόνο της επιτυχίας του διπλανού, από το μίσος για τη κινητήρια δύναμη της οικονομία που είναι το κέρδος, από την ευσυγκινησία και από την ιδεολογία του ζήτουλα. Ισχυρίζομαι ότι μόνο τότε κάποιος μπορεί να αποκτήσει καθαρό μυαλό και υψηλά επίπεδα συνείδησης έτσι ώστε να μπορέσει να δουλέψει προς την αυτοβελτίωση και κατά συνέπεια προς τη βελτίωση της ανθρωπότητας.

 

Μετά από έναν χρόνο αρθρογραφίας νομίζω ότι μπορώ να παρουσιάσω έναν σύντομο κατάλογο σημείων κλειδιών τα οποία καλλιεργεί η αριστερά και τα οποία πιστεύω ότι κρατούν τους ανθρώπους σε μία διαρκή μιζέρια και μία απάθεια, πράγματα τα οποία είναι απαραίτητη βέβαια για να ευδοκιμήσει η ιδεολογία αυτή.

 

Μη ζηλεύεις αυτόν που πέτυχε

Η ζήλια για αυτόν που τα κατάφερε είναι η γενεσιουργός αιτία πολλών ψυχολογικών προβλημάτων στις ζωές των ανθρώπων. Φτάνουμε στο σημείο να ευχόμαστε το κακό του άλλο μόνο και μόνο επειδή ζηλεύουμε αυτά που κατάφερε. Αντί να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι απ’ ότι ήμασταν χθες προσπαθούμε να παράξουμε ιδεολογίες και να εφαρμόσουμε πολιτικές οι οποίες εξουδετερώνουν αυτόν που κέρδισε τη ζωή. Φορολογούμε την ευτυχία και την επιτυχία αλλά εκτιμάμε το δικαίωμα στη τεμπελιά και στο άραγμα. Το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι γεμάτοι μίσος και κόμπλεξ χωρίς καμία προοπτική.

 

 Μη παρασύρεσαι από τον συγκινητικό λόγο  

“Τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε”. “Γιατί να βγάζει τόσα λεφτά αυτός στη πλάτη των άλλων”. Αυτά είναι μόνο δύο από τα κλασικά συναισθηματικά συνθήματα που ακούγονται και κάνουν τους περισσότερους να συμφωνήσουν. Ο συναισθηματισμός όμως οδηγεί συνήθως σε λάθη και στον παραλογισμό. Τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε επειδή είναι μακριά από τις δυτικές αξίες και τον τρόπο ζωής επιμένοντας σε σκληρές δικτατορίες, αμορφωσιά και διαφθορά. Παρ’ όλα αυτά πολλές χώρες της Αφρικής έφυγαν από αυτό το μοντέλο και τώρα βλέπουν μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και προόδου. Αυτός που παράγει λεφτά τώρα είναι αυτός που δίνει αναλογικα περισσότερους φόρους στο κράτος (ακόμα και με ένα δίκαιο flat tax), άρα ενισχύει το κοινωνικό κράτος, ανοίγει θέσεις εργασίας και αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας. Όσο πιο πολλά λεφτά βγάζει τόσο περισσότερο ευνοεί τα παραπάνω. Ο συναισθηματισμός λέει ότι πρέπει “να του τα πάρουμε επειδή είναι πλούσιος”, ενώ η λογική λέει ότι πρέπει να φτιάξουμε τις συνθήκες έτσι ώστε πολλές χιλιάδες ακόμα να μπορέσουν να γίνουν πλούσιοι. Διάλεξε πλευρά.

 

Μην είσαι ζήτουλας

Ο σύγχρονος νέος αναρχικός κομμουνιστής είναι ένας τύπος που διαρκώς ζητάει πράγματα που νομίζει ότι δικαιούται. Ζητά δωρεάν στέγαση, δωρεάν σίτιση, δωρεάν μεταφορές, μεγαλύτερους μισθούς κτλ. Βλέπετε, έχει εκπαιδευτεί με αυτό το τρόπο. Στη πραγματικότητα όμως ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσεις κάτι είναι να το κερδίσεις μέσω της προσφοράς σου στον κόσμο όχι με παρακάλια. Αγωνιστής είναι αυτός που σκέφτεται, δημιουργεί και πάει τον κόσμο μπροστά όχι αυτός που παρακαλάει και εκβιάζει.

 

Κατάλαβε την αξία του κέρδους

Το κέρδος είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Εάν αφαιρέσεις το κέρδος από την εξίσωση τότε όλα καταρρέουν. Εάν κάποιος δεν κάποια κίνητρα για να εργαστεί πιο αποδοτικά το πιθανότερο είναι ότι απλά δε θα το κάνει. Τα κίνητρα αυτά μπορεί να είναι κίνητρα όπως η ασφαλέστερη και υγιέστερη ζωή μέχρι και η πιο άνετη ζωή με περισσότερη ελευθερία και ευελιξία. Κάποιος που απλά απορρίπτει το κέρδος στην ουσία απορρίπτει μία ελεύθερη ζωή μιας και αυτό που στην ουσία λέει είναι ότι προτιμάει να δουλεύει για 60 συνεχόμενα χρόνια για 8 ώρες τη μέρα παρά να δουλεύει σκληρά κυνηγώντας φαινομενικά το κέρδος για λίγα χρόνια χτίζοντας κάτι μεγάλο και από εκεί και πέρα να αποκτήσει μία ελευθερία έχοντας πολλές πηγές που του παράγουν εισόδημα την ώρα του ύπνου! Το κυνήγι για κέρδος είναι κυνήγι για μία ελεύθερη ζωή με νόημα,αλλά και για προσφορά στη κοινωνία.

 

Γίνε άπληστος…στα όνειρα

Η απληστία δεν είναι πάντα η θέληση για περισσότερο πλούτο. Δεν μας εντυπωσιάζει κι όλας αυτού του είδους η απληστία. Η απληστία που μας εντυπωσιάζει όμως είναι αυτή των ονείρων. Θέλουμε να ονειρευόμαστε με απληστία και να δουλεύουμε προς την υλοποίηση αυτών των ονείρων. Εν τέλη αυτό που πολλοί θέλουν είναι να έχουν κάποια επίδραση στον κόσμο, όχι να αποκτήσουν πλούτο απλά για τις υλικές απολαύσεις που αυτός προσφέρει. Αυτό ακριβώς κλέβουν από εσένα αυτοί που δηλητηριάζουν τις σκέψεις σου.

 

 Μην ονειρεύεσαι ουτοπίες, φτιάξτες

Οι ουτοπίες δεν φτιάχνονται μέσα από τη καταστολή και την “επανάσταση”, αλλά μέσα από τη πρόοδο. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ουτοπία σε σχέση με το 1900 και σε 20 χρόνια θα βρισκόμαστε σε μία ουτοπία σε σχέση με το σήμερα. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στους ανθρώπους που δημιουργούν. Μάλιστα η πρόοδος αυτή αναμένεται να κάνει εφικτές και στη πράξη πολιτικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα χάρη στη τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ισότητα ευκαιριών. [2]  

 

Ρίξε το φταίξιμο σε σένα

Όταν ρίχνεις πάντα το φταίξιμο σε εσένα τότε σταματάς να ψάχνεις για δικαιολογίες και προσπαθείς να βελτιώσεις τη κατάσταση μόνος σου. Είναι το πρώτο στάδιο της αυτοβελτίωσης και ίσως το δυσκολότερο.

 

Εκτίμησε τις πραγματικές επιστήμες

Η μελέτη του Μαρξ δεν είναι πραγματική επιστήμη. Οι πραγματικές επιστήμες είναι αυτές που κινούν τον κόσμο γύρω μας και αλλάζουν τη ζωή μας χρόνο με το χρόνο. Σίγουρα δε μπορούν όλοι να ασχολούνται με μαθηματικά, φυσική και πληροφορική, αλλά το να απαξιώνουν τέτοιες επιστήμες δείχνει ένα μένος προς τη πρόοδο.  [3] [4]

 

 Μη συνηθίσεις να περιμένεις στην ουρά

Στην Αθήνα ακόμα και  όταν η αριστερή κυβέρνηση εφάρμοσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο κατάφερε πάλι να κάνει εκατομμύρια κόσμο να περιμένει στις ουρές. Μη συνηθίσεις σε αυτό! Οι σοσιαλιστές θέλουν να περιμένεις στην ουρά, θέλουν να εξαρτάσαι από το κράτος, δε θέλουν να είσαι ανεξάρτητος. Βρες τρόπους να κάνεις τη δουλειά γρηγορότερα. Αν δεν υπάρχει τρόπος, δημιουργήσέ τον.

 

Γίνε κυρίαρχος του εαυτού σου

Όταν πληρώνεις γιγάντιους φόρους με ευχαρίστηση και δέχεσαι με χαρά να πληρώνεις εισφορές για να πάρεις υποχρεωτικά σύνταξη σημαίνει ότι έχεις αποδεχτεί ότι είσαι ανίκανος να μπορείς να διαχειριστείς μόνος σου τα χρήματά σου και έτσι πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος θα φροντίσει για σένα. Αυτός ο άλλος όμως, δηλαδή το μεγάλο κράτος, έχει πλέον χτίσει μία εξάρτηση. Μεγάλο μέρος των ελευθεριών σου έχει πάει περίπατο και είσαι πλέον καταδικασμένος να παρακαλάς και να περιμένεις. Τίποτα από αυτά δε θα συμβεί αν γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου.

 

Το πρώτο κεφάλαιο του aformes.com ολοκληρώθηκε. Το νέο κεφάλαιο ξεκινά. Μπροστά μας διακρίνεται πλέον καθαρά ο καθαρός ορίζοντας της αυτοβελτίωσης και της επιστήμης. Καταφέραμε να διώξουμε  από πάνω μας τη μιζέρια που μας ποτίζει η ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά πανεπιστήμια, την αποδομήσαμε, την συνθλίωψαμε και στη συνέχεια προσπαθούμε να χτίσουμε ένα υπόβαθρο μακριά από τον ολοκληρωτισμό και την αθλιότητα , αλλά βασισμένη στη διαρκή προσωπική εξέλιξη που είναι ο μόνος τρόπος για την εξέλιξη των κοινωνιών.

 

Βέβαια, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και πολιτικά άρθρα (κυρίως με αφορμές γεγονότα της επικαιρότητας) , αλλά το blog θα επικεντρωθεί πλέον στο τι γίνεται μετά. Στο τι συμβαίνει στο μυαλό όταν πλέον καταλάβει ότι οι κοινωνίες ανθίζουν όταν όταν τα μυαλά των ανθρώπων λάμπουν και φλέγονται και ότι όταν είναι βυθισμένα σε ένα κρατικό υπνωτισμό.

 

Δείτε την (πολιτική) ιστορία μας στα παρακάτω άρθρα:

Πανεπιστήμιο – Η ταφόπλακα της δημιουργικότητας;

https://aformes.com/panepistimio-dimiourgikotita/

 

Οι εραστές του απόλυτου φασισμού

https://aformes.com/erastes-tou-apolitou-fasismou/

 

Είμαστε κοντά σε μια Οργουελική κοινωνία;
https://aformes.com/1984-orgoueliki-koinonia/

 

Από που προέρχεται ο φασισμός;
https://aformes.com/fascism-origin/

 

Περιμένοντας τo κράτος να μας σώσει
https://aformes.com/perimenontas-to-kratos/


Το μεγαλύτερο λογικό σφάλμα του Μαρξισμού

https://aformes.com/sfalma-marxismou/

 

Συλλέκτης ψυχών, ελληνικό δημόσιο

https://aformes.com/elliniko-dimosio/

 

Είναι η δουλειά σκλαβιά;

https://aformes.com/douleia-sklavia/

 

H αριστερά κατά των θετικών επιστημών και της σκέψης

https://aformes.com/aristera-thetikes-epistimes/

 

Είμαστε κοντά σε μία αριστερή χούντα;

https://aformes.com/aristeri-xounta/

 

Είναι η κοινωνιολογία η επιστήμη της αριστεράς;

https://aformes.com/sociology-left/

 

Κατάληψη στη μάχη των ιδεών

https://aformes.com/katalipsi/

 

Καπιταλιστικός κομουνισμός και τεχνητή νοημοσύνη: Η συνταγή της καταστροφής

https://aformes.com/kapitalistikos-komounismos/

 

Βιετνάμ: Πώς οι κομουνιστές γίνονται οι καλύτεροι καπιταλιστές

https://aformes.com/vietnam/

 

H στρεβλή εικόνα της ΚΝΕ για τον κόσμο μέσα από ένα παράδειγμα

https://aformes.com/kne/

 

Θα φέρει το ΑΙ τον σοσιαλισμό;

https://aformes.com/ai-socialism/

_____________________________________________

Instagram Page:

https://www.instagram.com/aformescom/

 

Facebook Page:

https://www.facebook.com/aformescom/

 

Twitter Page:

twitter.com/_aformes

 

 

 

[1] https://www.youtube.com/watch?v=45dTNZk1ykg

[2] https://aformes.com/ai-socialism/

[3] https://aformes.com/sociology-left/

[4] https://aformes.com/aristera-thetikes-epistimes/