Οι εραστές του απόλυτου φασισμού

by O Αχώνευτος Φιλελές | November 30, 2017

Κατά κοινή ομολογία της σημερινής δυτικής κοινωνίας, ο φασισμός είναι κάτι το αισχρό, το απαράδεχτο, κάτι που δε θέλουμε καν να σκεφτόμαστε. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που μπορεί να διαφωνεί σε αυτό. Σε όλους μας αρέσει η δημοκρατία και η ελευθερίες που αυτή προσφέρει. Συνειδητοποιούμε ότι στον πλανήτη η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν είναι δεδομένη, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που βρίσκονται ακόμα σε δικτατορικά καθεστώτα, και νιώθουμε τυχεροί γι αυτό.

Σωστά? Λάθος.

Όπως φαίνεται, ειδικά στη χώρα μας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εραστές του απόλυτου φασισμού απ’ όσους τολμούσαμε να φανταστούμε.

Αν κάνεις μία συζήτηση με κάποιον που ενστερνίζεται τις κομουνιστικές ιδέες και η συζήτηση πάει προς την ολοκληρωτική φύση του κομουνισμού, η απάντηση που θα πάρεις θα είναι κάπως έτσι:

 Το γεγονός ότι κάποιοι από τους αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές ήταν δικτάτορες δεν σημαίνει ότι ο κομμουνισμός είναι ένα ολοκληρωτικό σύστημα. Τα ελαττώματα, ο αυταρχισμός, η σκληρότητα, η σχιζοφρένεια κάποιων ανθρώπων που αυτοαποκαλούνταν κομμουνιστές δεν αφορούν ούτε βαρύνουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Προσοχή, δεν δικαιολογώ τα άτομα! Απλώς θεωρώ πως μια ιδεολογία δεν μπορεί να φέρει στην πλάτη της τις ευθύνες για τα λάθη των δήθεν εκπροσώπων της.

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, protagon.gr
Σύμφωνα με αυτούς, ο κομουνισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ σωστά, έτσι όπως έχει θεμελιωθεί θεωρητικά και επομένως δεν μπορεί κάποιος να κρίνει από τον αδίστακτο Στάλιν, από τον παρανοϊκό Κιμ Γιον Ουν, από τον άνθρωπο που εξολόθρευσε το 30% του πληθυσμού της Καμπόζης, απαγόρευσε στους πολίτες να έχουν μαζί τους φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, να διαβάζουν βιβλία, να θρηνούν ή να γελάνε, Πολ Ποτ, ή τον άνθρωπο που σκότωσε 4 φορές περισσότερο κόσμο από τον Χίτλερ, Μάο Τσετουνγ.
Ακούγοντας κάποιος αυτό το επιχείρημα μπορεί να πειστεί ότι όντως επειδή κάποιοι είναι τρελοί δε σημαίνει ότι και ολόκληρη η ιδεολογία των ανθρώπων αυτών είναι τέτοια. Έτσι, η συζήτηση μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και ιδεολογική βάζοντας στο τραπέζι θέματα όπως το αν είναι όντως καλό όλοι οι άνθρωποι να αμείβονται το ίδιο ή να εργάζονται κάτω από τον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.
Όλα αυτά μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Όλα αυτά μέχρι να βγάλουν τις μάσκες και εσύ να μένεις και να τους κοιτάς άναυδος να κλαίγονται και να οδύρονται για τον θάνατο ενός κομμουνιστή δικτάτορα ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα του προαναφερθέντες, του Φιντέλ Κάστρο.

Πριν τον Φιντέλ και τον Τσε στην Κούβα δεν υπήρχε δημοκρατία. Ποτέ δεν υπήρχε. Ο Φιντέλ επαναστάτησε στο τότε καθεστώς του Μπατίστα αυτοπροσδιοριζόμενος ως αντί-κομουνιστής και δημοκράτης. Μετά την επικράτησή του δεν έγιναν ποτέ εκλογές και η Κούβα κατάντησε μία χώρα όπου οι γονείς εκδίδουν τις κόρες τους για πέντε δολάρια.

Aν εσύ θες όντως να γίνεις το τέρας που αντιμετωπίζεις προκειμένου να κερδίσεις, τότε όταν το σκοτώσεις, μη πανηγυρίσεις. Το τέρας δε πέθανε. Αντικαταστάθηκε.  -Krow

O Φιντέλ μετά την επανάσταση , αφού προσδιόρισε τη Κούβα ως Μαρξιστική-Λενινιστική,  πολύ γρήγορα έγινε ένα στυγνός δικτάτορας που σκότωνε όποιον πήγαινε κόντρα στη θέλησή του. Μερικά πεπραγμένα του Φιντέλ:

1. Μετέτρεψε την Κούβα σε αποικία της Σοβιετικής Ένωσης και παρολίγον να προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα.
2. Υποστήριζε τρομοκράτες όπου μπορούσε και συμμάχησε με μερικούς από τους χειρότερους δικτάτορες στον πλανήτη.
3. Ήταν υπεύθυνος για τόσες πολλές χιλιάδες εκτελέσεις και εξαφανίσεις στην Κούβα που ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να υπολογιστεί.
Στη φωτογραφία ο αγωνιστής της ελευθερίας εκτελεί εν ψυχρώ κρατούμενο καταπιεστή που στάθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

 

4. Δεν ανέχτηκε καμία αντιπολίτευση και έκτισε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές με πρωτοφανείς ρυθμούς, φυλακίζοντας το υψηλότερο ποσοστό δικών του πολιτών από οποιονδήποτε άλλο σύγχρονο δικτάτορα, συμπεριλαμβανομένου του Στάλιν.

5. Επέτρεψε και ενθάρρυνε βασανιστήρια και εξωδικαστικές εκτελέσεις.

6. Εξανάγκασε σχεδόν το 20% των πολιτών του σε εξορία στέλνοντας χιλιάδες να πνιγούν στη θάλασσα χωρίς να τους δει ή να τους υπολογίσει ποτέ κανείς, καθώς δραπέτευαν όπως-όπως με υποτυπώδη σκάφη.

7. Υφάρπαξε όλη την περιουσία για αυτόν και τα τσιράκια του, κατέπνιξε την παραγωγή τροφίμων και εξαθλίωσε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

 

8. Απαγόρευσε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τα εργατικά συνδικάτα, εξάλειψε την ευρεία μεσαία τάξη της Κούβας και μετέτρεψε τους Κουβανούς σε δούλους του κράτους.

 

 

9. Καταδίωξε τους γκέι και προσπάθησε να εξαλείψει τη θρησκευτική λατρεία.
10. Λογόκρινε όλα τα μέσα έκφρασης και επικοινωνίας.
11. Εγκαθίδρυσε ένα παραπλανητικό εκπαιδευτικό σύστημα που παρείχε κατήχηση αντί για εκπαίδευση και δημιούργησε ένα σύστημα υγείας με κατώτερες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας για την πλειοψηφία των Κουβανών αλλά ανώτερη για τον ίδιο και την ολιγαρχία του, ενώ διακήρυττε ότι όλα τα περιοριστικά του μέτρα ήταν απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση αυτών των δυο φαινομενικά “δωρεάν” προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

 

 

12. Μετέτρεψε την Κούβα σε έναν λαβύρινθο από ερείπια και εγκαθίδρυσε μια κοινωνία τύπου άπαρτχαϊντ όπου εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες απολάμβαναν δικαιώματα και προνόμια που ήταν απαγορευμένα για τους δικούς του πολίτες.

 

 

 

13. Δεν απολογήθηκε ποτέ για κανένα από τα εγκλήματά του και ποτέ δεν πέρασε από δίκη.

To όνειρο των νέων σήμερα εκεί είναι να γίνουν αχθοφόροι στα ξενοδοχεία που μένουν τουρίστες έτσι ώστε να βγάλουν 300-500 δολάρια από τα tips, τη στιγμή που ο μισθός εκεί δε ξεπερνάει τα 20.

Το πρώτο «φιντελικό» σύνταγμα ψηφίστηκε το 1976. Πριν από αυτό, η Κούβα είχε πορευτεί για 17 ολόκληρα χρόνια χωρίς σύνταγμα.  Η πιο πρόσφατη αναθεώρηση του κουβανικού συντάγματος έγινε το 2002 και είναι, υποτίθεται, η πιο «φιλελεύθερη». Από την αρχή του, είναι ήδη φανερό πως πρόκειται για ένα ακραία ιδεολογικό κείμενο, που έχει σκοπό να λειτουργήσει ως «γύψος» της κουβανικής κοινωνίας μέσω ενός απόλυτα στεγανού σχήματος που εκφράζει τη μία και μοναδική αλήθεια (διαβάστε το 1984 του Όργουελ, θα βρείτε πάρα πολλά κοινά)

Στον πρόλογο, ορίζεται ευθύς ότι οι Κουβανοί πολίτες «οδηγούνται από τις πολιτικό-κοινωνικές ιδέες των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν» και είναι «αποφασισμένοι να προωθήσουν τη θριαμβευτική Επανάσταση της οποίας ηγήθηκε ο Φιντέλ Κάστρο, και που στηριγμένη στην ενότητα επαναστατικών δυνάμεων και λαού, κατέκτησε την απόλυτη εθνική ανεξαρτησία, εγκαθίδρυσε την επαναστατική εξουσία, πραγματοποίησε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και, με το Κομμουνιστικό Κόμμα επικεφαλής, συνεχίζει με τελικό σκοπό το χτίσιμο της κομμουνιστικής κοινωνίας».

Ας δούμε ενδεικτικά μερικά άρθρα του:

Άρθρο 5: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας είναι η ανώτατη καθοδηγητική αρχή της κοινωνίας και του κράτους.

Άρθρο 25: Το Κράτος έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία των πολιτών όποτε συντρέχουν «λόγοι δημοσίου συμφέροντος».

Άρθρο 39: Ορίζεται ως ένας από τους σκοπούς της σχολικής παιδείας «η παροχή πατριωτικής και κομμουνιστικής εκπαίδευσης» στα παιδιά.

Άρθρο 53: Το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και η ελευθεροτυπία «πρέπει να συμμορφώνονται με τους σκοπούς της σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Στο ίδιο άρθρο: «Ο Τύπος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία του Κράτους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περάσουν στην κυριότητα ιδιωτών».

Άρθρο 144 περί «έλλειψης σεβασμού και προσβολής της αρχής» («desacato»): Όποιος προσβάλλει ή συκοφαντεί, γραπτώς ή προφορικώς, την τιμή ενός κυβερνητικού στελέχους, υπαλλήλου ή οργάνου της τάξης, καταδικάζεται έως και σε ένα χρόνο φυλακή.

Αρθρα 72-90 που ορίζουν την περίφημη “peligrosidad” (επικινδυνότητα): οι αρχές έχουν δικαίωμα να αποφανθούν ότι ένας πολίτης έχει «ειδική τάση» προς τέλεση αδικημάτων με βάση την εκτίμηση της γενικής συμπεριφοράς του, εάν αυτή χαρακτηρίζεται «αντικοινωνική» και δεν συμβαδίζει με τις «σοσιαλιστικές ηθικές αξίες».
(Το τελευταίο μοιάζει τρομακτικά στην “αστυνομία της σκέψης” στο 1984 του Όργουελ).

Και απορώ. Θα ήθελε κάποιος από εσάς με αυτές τις φιλοφιντελικές απόψεις να ζήσει σε κάτι τέτοιο;

Και πριν καλά καλά συνέλθεις, διαπιστώνοντας τι ακριβώς ονειρεύονται αυτοί οι άνθρωποι, κάνεις μια αναζήτηση και βλέπεις ότι τελικά δεν είναι μόνο ο Φιντέλ Κάστρο. Βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, υποστηρίζουν ακόμα και το πιο ακραίο φασιστικό καθεστώς που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα σήμερα. Ένα καθεστώς που κάνει πραγματικότητα  το INGSOC (English Socialism) του Όργουελ. Ένα καθεστώς στο οποίο απαγορεύεται να εκφράσεις δυσαρέσκεια στη κυβέρνηση της χώρας, διαφορετικά οδηγείσαι σε “στρατόπεδα επανεκπαίδευσης”, απαγορεύεται η μουσική εκτός φυσικά αυτή που εξυμνεί το καθεστώς, η οδήγηση, και το αλκοόλ. Στην τηλεόραση υπάρχει φυσικά μόνο το κρατικό κανάλι και αν κάποιος πιάσει κάποιο άλλο κανάλι από γειτονική χώρα εκτελείται. Και φυσικά απαγορεύεται το διαδίκτυο, τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι διεθνής κλήσεις.
Όπως καταλάβατε αναφέρομαι στη Βόρεια Κορέα, και ναι τα υποστηρίζουν!
Συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας όταν το 2011 πέθανε ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ, έστειλαν την παρακάτω επιστολή:
Και αν συνεχίσεις την έρευνα, θα καταλάβεις επιτέλους ότι τίποτα από αυτά δεν είναι περίεργο, μιας και το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι αν βγει στις εκλογές, δε θα υπάρχουν άλλες εκλογές και μάλιστα απειλεί ξεκάθαρα με εμφύλιο κατά της αστικής τάξης  σε περίπτωση πολέμου. Συγκεκριμένα:

Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.

Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαφέρει σε τίποτα από αυτό. Εξάλλου και αυτός προέρχεται από τις ίδιες ακριβώς ιδέες.

Και φυσικά βρέθηκε στη Κούβα. Είναι παντελώς άσχετο ότι την ίδια στιγμή ψηφίζει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που ούτε οι προηγούμενοι τολμούσαν, για να μη καταρρεύσει ολοκληρωτικά η χώρα. Εντελώς άσχετο. Το πραγματικό τους όνειρο είναι να φτιάξουν μία χώρα σαν του Κάστρο. Μια χώρα που όλα θα ελέγχονται από το κράτος  και οι πολίτες όχι μόνο δε θα μπορούν να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους, αλλά δε θα έχουν καν γνώμη. Έτσι θα εδραιωθεί το Κόμμα και θα ολοκληρωθεί η επανάσταση.

Η λίστα με τις χώρες που είχαν ισχυρή εκπροσώπηση στη κηδεία του Κάστρο είναι αποκαρδιοτική και δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Όλοι καταλαβαίνουμε.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την κομουνιστική επανάσταση στην Κούβα με την επανάσταση του ’21. Ούτε αυτό χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Ποια είναι όμως η ψυχολογία πίσω από αυτό; 
Πώς γίνεται άνθρωποι που απολαμβάνουν τις ελευθερίες, τη δημοκρατία και το βιωτικό επίπεδο της δύσης, να ονειρεύονται “σοσιαλιστικούς παραδείσους” της φτώχειας, της μιζέριας και της ανελευθερίας;  Έχω να δώσω διάφορες εξηγήσεις σε αυτό το φαινόμενο.

Όλες οι αριστερές ιδεολογίες ξεκινάνε από τον φθόνο που αναπόφευκτα δημιουργείται στον καπιταλισμό. Ζηλεύεις τον γείτονα ο οποίος κατάφερε περισσότερα από εσένα, ακόμα και όταν ξεκινήσατε από την ίδια βάση. Και αντί να προσπαθήσεις να τον φτάσεις και να τον ξεπεράσεις επενδύοντας στην δημιουργία και στη καινοτομία στρέφεσαι ενάντια σε όλο το σύστημα που τον έκανε ανώτερο. Το σύστημα αυτό όμως κάνει ανώτερους τους ικανότερους και αυτούς που ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες των πολλών. Οι πολλοί μπορούν να κάνουν ακόμα και μία τεράστια εταιρία να καταρρεύσει αν πλέον τα προϊόντα της δεν τους ικανοποιούν. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία όταν σε έχει κατακλύσει ο φθόνος.

Μία άλλη “ψυχολογική” εξήγηση είναι η έμφυτη τάση των νέων να πηγαίνουν κόντρα στο “σύστημα”. Κάτι μου λέει όμως ότι αυτοί οι νέοι που το παίζουν επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά κρύβουν πολύ περισσότερη δύναμη για επανάσταση απ’ όσο πιστεύουμε. Για να απελευθερώσουμε αυτή τη δυνητική υπερδύναμη, αρκεί να τους αφήσουμε να ζήσουν για μία μέρα χωρίς το καπιταλιστικό κινητό τους, το καπιταλιστικό λάπτοπ τους ή χωρίς πρόσβαση στο internet, αναγκασμένους να ακολουθούν την πολιτική κάποιου Κόμματος και αν εκφράσουν κάποια διαφορετική άποψη από αυτό να φυλακίζονται με κίνδυνο της ζωής του. Εκεί να δεις επανάσταση σύντροφε!

Τέλος, στην Ελλάδα της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς, ο αριστερός φασισμός είναι καλό πράγμα και μόνο ο δεξιός φασισμός είναι κατακριτέος. Κλασικά.

Hasta La Victoria Siempre 

Ζούμε στη δύση, σε ένα σύστημα που φυσικά δεν είναι τέλειο και παράγει αδικίες. Σκοπός μας πρέπει να είναι να βελτιώσουμε αυτό το σύστημα και όχι να προσκυνάμε δικτατορίες που ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Η ελευθερία του λόγου που μου επιτρέπει να γράφω εδώ τις απόψεις μου και που επιτρέπει σε εσένα να με βρίζεις στα σχόλια χωρίς κάποιος από εμάς να κινδυνεύει να μπει φυλακή, είναι κάτι το ΥΠΕΡΟΧΟ. Η ελευθερία να μπορείς να διαλέγεις τι δουλειά θα κάνεις και το πως θα ζήσεις είναι επίσης υπέροχη. Πρέπει κάθε μέρα να παλεύουμε για να διατηρήσουμε αυτές τις ελευθερίες, τις οποίες πλέον δυστυχώς θεωρούμε δεδομένες, και να μη παίζουμε με τη φωτιά αφήνοντας ακραίες ιδέες να πρωταγωνιστούν. Γιατί εάν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, τότε ίσως κάποια μέρα η πλάκα να τελειώσει. Ίσως κάποια μέρα βρεθούμε να ζούμε κάτω από την απόλυτη μιζέρια και ανελευθερία  και τότε δε θα υπάρχει γυρισμός. Ας μη φτάσουμε ως εκεί για να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε.

 

 

Διάφορες πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:
The Black Book of Communism: http://www.fdrurl.com/Black-Book-of-C…
The Longest Romance: http://www.fdrurl.com/Longest-Romance
Hollywood’s Favorite Tyrant: http://www.fdrurl.com/Hollywoods-Favo…
Exposing the Real Che Guevara: http://www.fdrurl.com/Real-Che-Guevara
Declassified FBI Files on Cuba: https://archive.org/details/Anti-Cast…

http://news247.gr/eidiseis/paraksena/deka-kathhmerines-drasthriothtes-poy-apagoreuontai-sth-voreio-korea.3255028.html
http://www.athensvoice.gr/politiki/anatomia-mias-diktatorias
https://www.youtube.com/watch?v=kkdmlcV_tDw – The Truth About Fidel Castro | Stefan Molyneux
http://conservativegreece.com/archives/409
http://www.koolnews.gr/diethni/i-exoristi-adelfi-toy-kastro-den-syghorei-ton-komantante-oyte-meta-thanaton
https://roides.wordpress.com/2016/11/29/29nov16/
wkipediaΣπύρος Καφτάνης

Passionate about AI, new technologies and problem solving. I like startup mentality, out of the box thinking and pushing everything to the absolute limit. Computer engineering graduate. Current MSc student.