Από μικροί έχουμε συνηθίσει τις καταλήψεις. Τις θεωρούμε κάτι φυσιολογικό ίσως και εθιμοτυπικό. Σχεδόν πάντα όμως αυτές είχαν ένα αριστερού ή πασοκικού τύπου πρόσημο. Οι καταλήψεις γίνονταν σε σχολεία και σε πανεπιστήμια κυρίως για να παρουσιαστεί η αντίθεση σε κάτι το οποίο φαινόταν ότι θα δυσκόλευε τους μαθητές ή θα τους μείωνε κάποιο από τα ιερά “δικαιώματά τους”. Οι καταληψίες συνήθως ζήταγαν μεγαλύτερη προστασία ή περισσότερες παροχές από το κράτος, ένα είδος ζήτουλα τραμπούκου αγωνιστή χαβαλέ.

Η ατζέντα αυτή ταίριαζε σχεδόν πάντα στην αριστερά η οποία αγωνίζεται για μεγάλο κράτος, ένα κράτος που θα μοιράζει παροχές στους πάντες αφαιρώντας τους προσωπικό πλούτο, κάνοντάς τους υποχείρια μετριότητας για όλη τους τη ζωή. Η αριστερά λοιπόν διαχρονικά υποστήριζε με πάθος τον “θεσμό” αυτό λέγοντας πως είναι ένα σωστό μέτρο αντίδρασης. Πολλοί μάλιστα σημερινοί βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος δηλώνουν περήφανοι καταληψίες μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός. Κάποιος αφελής θα περίμενε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα είχαν πρόβλημα εάν κάποιος χρησιμοποιούσε το μέσο το οποίο οι ίδιοι έθρεψαν για να διαμαρτυρηθούν για κάτι στο οποίο δε συμφωνούν. Τονίζω ξανά ότι όποιος περίμενε κάτι τέτοιο είναι αφελής.

Αυτό που έγινε στη πραγματικότητα ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο. Η αριστερά άρχισε να χαρακτηρίζει μαθητές γυμνασίου ως “φασίστες” υποκινούμενους δήθεν από τη χρυσή αυγή, γυμνασιάρχες μπούκαραν στα υπό κατάληψη σχολείο και έσπασαν τζαμαρίες για να σπάσουν τη κατάληψη [1] και στο Αγρίνιο συνελήφθησαν μαθητές και γονείς λόγω της κατάληψης στο σχολείο [2].

Η αριστερά συνηθίζει να αποκαλεί όποιον διαφωνεί μαζί της ως φασίστα. Η άρνηση της κριτικής και της αντίθετης γνώμης βέβαια καθώς και η προσπάθεια καταστολής της είναι ο ορισμός του φασισμού. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο βαθιά λάτρεις του ολοκληρωτισμού που τρέμουν μερικά γυμνασιόπαιδα που βγήκα στους δρόμους με ελληνικές σημαίες. Δε μπορούν να πιστέψουν ότι ένα μαθητικό κίνημα είναι εναντίον τους και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα. Και μιλάμε βέβαια για ανθρώπους όπου παράγουν τρομοκρατικές οργανώσεις υπεύθυνες για εκατοντάδες νεκρούς και απελευθερώνουν με νόμους μέλη τους, για εκείνους που κάνουν “παιδομάζωμα” στα σχολεία φτιάχνοντας στρατιές οπαδών και για εκείνους όπου υποστηρίζουν αυτούς που σπάνε την Αθήνα σε κάθε πορεία ή που απεργούν σε κρίσιμες υπηρεσίες κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων αφόρητη.

 

Η κατάληψη στη μάχη των ιδεών από την αριστεράς μπορεί να φανεί άμεσα και στο εξής γεγονός: Στις 17 Νοεμβρίου στα επετειακά μπάχαλα εκείνης της ημέρας στο ΑΠΘ έγιναν ζημιές ύψους 20000 ευρώ [3]. Κανείς (κακώς) δε βγήκε να πει ότι αυτοί που μπήκαν με το έτσι θέλω στο πανεπιστήμιο και άρχιζαν να σπάνε είναι φασίστες. Για τα παιδιά του γυμνασίου με τις ελληνικές σημαίες βγήκαν, και αυτό είναι το λιγότερο θλιβερό.

 

Εικόνα ελληνικού πανεπιστημίου ΑΠΘ

 

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των καταλήψεων γενικά και ούτε θα συμμετείχα σε μία κατάληψη για τη Μακεδονία. Αυτό που θέλω να δείξω εδώ όμως είναι η πραγματική εικόνα της αριστεράς για τον κόσμο. Η αριστερά όπου κυβέρνησε εξόντωσε και έθαψε στο χώμα όποιον διαφώνησε μαζί της. Το να αποκαλεί η αριστερά κάποιον που έτυχε να διαφώνησε μαζί της “φασίστα” είναι ένας αντιπερισπασμός μέχρις ότι να προλάβει να κρυφτεί κάτω από το πέπλο του κοινωνικού αγωνιστή.

Διαβάστε επίσης: “Από που προέρχεται ο φασισμός;” 

Από που προέρχεται ο φασισμός;

[1] https://www.youtube.com/watch?v=HLaUO9lBptk
[2] http://www.real.gr/koinonia/arthro/synelifthisan_sto_agrinio_mathites_kai_goneis_gia_katalipsi_sto_sxoleio_tous-512016/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=real_gr

[3] https://www.protothema.gr/greece/article/839771/toulahiston-20000-euro-oi-zimies-sto-apth-apo-ta-epeisodia-gia-to-polutehneio/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *